Grootkeukens in de zorg

Keukens in de gezondheidszorg worden meermaals per dag intensief gebruikt. Precies daarom is de gebruiksvriendelijke inrichting van een professionele grootkeuken in zorginstellingen zo belangrijk. In combinatie met kwaliteitsvolle apparatuur zorgen we zo voor een installatie die jarenlang mee kan. 

UZ-Jette-4

Professionele keukens in de zorgsector

Bij D&L voorzien we sinds 2004 tal van organisaties in de zorgsector van professionele en hoogkwalitatieve grootkeukens die garant staan voor optimaal gebruiksgemak. Kwaliteit is steeds terug te vinden in de keuze van de materialen en apparaten.

Grootkeukeninrichting - en installatie in de zorg - een vak apart

Het realiseren van een ziekenhuiskeuken of een grootkeukeninstallatie voor woonzorgcentra vraagt om een specifieke aanpak. De installatie moet uiteraard voldoen aan de strengste hygiënevoorwaarden en moet zo opgebouwd zijn dat er op een efficiënte en kwaliteitsvolle manier maaltijden in grote aantallen bereid kunnen worden. 

Voldoende koel- en vriescapaciteit zorgt ervoor dat voedsel op de juiste manier bewaard wordt en daarnaast moet de keuken aanpasbaar zijn om verschillende soorten voeding te voorzien met het oog op uiteenlopende dieetwensen. 

Op zoek naar een grootkeuken voor een ziekenhuis of zorgcentrum? Bij D&L Concepts ben je aan het juiste adres; wij zorgen voor het ontwerp, de inrichting en de installatie van een gespecialiseerde keukeninfrastructuur specifiek voor de zorg. 

Van analyse tot ontwerp

Om grootkeukens te realiseren specifiek voor de zorgsector, starten we steeds met een analyse van de ruimte waar een (nieuwe) grootkeuken moet komen. Bij het ontwerp denken we mee na over de praktische vormgeving van jouw grootkeuken, met aandacht voor elementen die specifiek van toepassing zijn in de zorgsector, zowel voor de grootkeuken zelf als voor uitgiftebufetten, zitmeubilair, interieurinrichting...

UZ-Jette-3

Keukenapparatuur specifiek voor de zorg

Een specifieke sector vraagt voor een specifieke aanpak. Daarom kiezen we bij grootkeukens in de zorg steeds voor duurzame en kwalitatieve materialen waardoor jouw installatie precies beantwoordt aan jouw noden en aan die van de patiënten die in de zorginstelling verblijven. We werken met D&L maatwerk gecombineerd met hoogkwalitatieve merken. 

20220531-Miniem-Frederickxhof-LowRes-015

Koelinstallaties in ziekenhuis-en rusthuiskeukens

Grootkeukens in de zorg moeten kunnen beantwoorden aan uiteenlopende dieetwensen. Dat maakt dat er doordacht moet omgegaan worden met voorraadbeheer en het bewaren van verse voeding. Precies daarom zijn de juiste koelinstallaties, die ook nog ruim genoeg zijn, zo belangrijk bij grootkeukens in rusthuizen en ziekenhuizen. 

Teutenhof-LowRes-053

Uitgiftebuffet voor bezoekers in ziekenhuizen

Bij ziekenhuizen ligt de uitdaging in het voorzien van voeding voor twee groepen; enerzijds moeten alle patiënten de juiste maaltijden krijgen voor hun specifieke dieetvereisten, maar ook voor bezoekers wordt er voeding voorzien in de grootkeuken. Dit wordt dan uitgegeven via een zelfbediening uitgiftebuffet. Bij veel ziekenhuizen en zorgcentra gaat de installatie dus verder dan een grootkeuken alleen.

Amcor Keuken Catering Bedrijven 1 | D&L Concepts

Onderhoud van grootkeukens in de zorg

Onze job stopt niet nadat jouw keuken in de zorgsector geïnstalleerd en uitvoerig getest is. 

Een grootkeukeninstallatie in de zorg is een grote investering. Om te kunnen garanderen dat je jarenlang het beste uit de keuken kan halen, bieden we onderhoudscontracten. Zo weet je zeker dat er altijd een technieker klaarstaat om in de bres te springen bij defecten of problemen. 

D_L Concept - locatie 1 -35

Meer weten over grootkeukeninstallaties voor rusthuizen, ziekehuizen of zorgcentra?

Ontdek de mogelijkheden op vlak van ontwerp en installatie van grootkeukens en zelfbedieningsrestaurants, specifiek gericht op de noden van de zorgsector. 

Bekijk onze realisaties in de zorg

Benieuwd welke andere organisaties in de zorg al werken met een keuken van D&L Concepts? Ontdek hieronder enkele van onze realisaties in de sector; 

Samen de mogelijkheden van jouw project in de zorg bespreken?