Grootkeukens in het onderwijs

Een grootkeuken is onmisbaar in elke school of onderwijsinstelling. Daarnaast blijft het meestal niet bij een keuken op zich. Steeds vaker wordt er in de onderwijssector ook gekozen voor selfservice restaurants of koffiebars, zeker op universiteiten en hogescholen. 

KDG Grootkeuken Installatie in Onderwijssector | D&L Concepts

Maatwerk grootkeukens in de onderwijssector

Sinds 2004 biedt D&L Concepts advies en projectbegeleiding op maat bij de installatie van grootkeukens in onderwijsinstellingen. 

Grootkeukeninrichting specifiek voor schoolinstellingen

Grootkeukens in het onderwijs moeten voldoen aan verschillende strikte normen omtrent voedselveiligheid en hygiĆ«ne. Het is immers essentieel om verse maaltijden te kunnen bieden die voldoen aan de behoeften van studenten van verschillende leeftijden. 

Daarnaast hebben keukens in scholen ook een educatieve waarde; de juiste installatie en vooral het juiste aanbod kan studenten helpen bewust maken van gezonde en duurzame eetgewoonten. Ideaal om een gezonde levensstijl te ondersteunen. 

Ten derde moeten grootkeukens in het onderwijs de nodige flexibiliteit bieden om te beantwoorden aan verschillende lunchmomenten en aan een grote capaciteit. Bij het kiezen van een grootkeukenontwerp is het belangrijk dat de productie van de keuken opgeschaald kan worden als het aantal studenten doorheen de jaren groeit of voor wanneer er bepaalde evenementen georganiseerd worden. 

Van analyse & ontwerp tot installatie

Bij het begin van jouw project analyseren we de bouwkundige mogelijkheden, werken we een 3D-ontwerp uit en zorgen we voor efficiĆ«nte plaatsing en afwerking in de school. We houden rekening met de specifieke vereisten van een grootkeuken in een schoolomgeving en adviseren je over de talrijke mogelijkheden bij het ontwerp. 

Nood aan een demonstratie van de toestellen in de keuken? We komen er graag voor langs. 

CordaCuisine Professionele Keukenapparatuur 2 | D&L Concepts

Hoogkwalitatieve grootkeukens met lange levensduur

Een gebruiksvriendelijk ontwerp en de installatie van hoogkwalitatieve apparatuur is essentieel voor een lange levensduur van grootkeukens in de onderwijssector. Bij D&L Concepts kiezen we daarom steeds voor kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Onze grootkeukens zijn voorzien op intensief en langdurig gebruik zodat studenten jaar na jaar kunnen genieten van maaltijden en tussendoortjes. 

CordaBar Horeca Grootkeuken Toestellen 3 | D&L Concepts

Keukenapparatuur specifiek voor de hogescholen en universiteiten

Studenten hebben voldoende energie nodig doorheen de schooldagen, dus voedzame tussendoortjes zijn belangrijk. Daarnaast kan het aanbieden van lunchmogelijkheden een uitdaging zijn doordat er op verschillende momenten van de dag naar gevraagd wordt, afhankelijk van lessenroosters, examens... Om die redenen moet een keukeninstallatie in onderwijsinstellingen flexibel in te zetten zijn. Denk aan het uitgeven van voeding via een buffet, maar ook het koelen en bewaren van lunch en tussendoortjes. 

Voldoende koelruimten en opslagplaats voor voedsel en een praktisch uitgebouwd uitgifte buffet zijn daarom belangrijke onderdelen van een keuken in een school. Ook een populaire optie bij het ontwerp van grootkeukens voor hogescholen en universiteiten: een aantrekkelijke coffee-corner. 

Ursulinenhof-LowRes-045

Onderhoud van grootkeukens in het onderwijs

Gezien de intensiteit van het gebruik van grootkeukens in scholen, is het belangrijk om periodiek onderhoud in te plannen. Die verantwoordelijkheid nemen we bij D&L Concepts graag op ons. Zo kan je gerust zijn van optimale resultaten, want een grootkeuken is allesbehalve een kleine investering. 

Ontdek onze onderhoudscontracten en de voordelen van een technieker die 24/7 bereikbaar is om bij eventuele problemen meteen een oplossing te kunnen bieden. 

KDG Horeca Grootkeuken Toestellen | D&L Concepts

Bekijk onze realisaties in het onderwijs

Samen de mogelijkheden bekijken van jouw project?

Ontdek de mogelijkheden op vlak van ontwerp en installatie van grootkeukens en zelfbedieningsrestaurants, specifiek gericht op de noden van de onderwijssector.